Grønlandsk deep tech henter halv million – 2 gange

Attavik er Grønlands første deep tech-startup. Virksomheden har høstet hæder i Danmark og internationalt for visionen: ”Connecting the Unconnected” og for at bringe internet og telefoni til de allermest afsidesliggende dele af verden.

Attaviks Range Extender Device udvider rækkevidden for telenetværk ved hjælp af ad hoc peer-to-peer-forbindelser baseret på Super Wi-Fi-teknologi med op til 8 kilometers afstand mellem enhederne. Attavik-appen giverne brugerne mulighed for tekst, opkald og data i områder, hvor der tidligere ikke var dækning.

Uventet udfordring åbnede for nye investerings-muligheder

Attavik kontaktede Teknologiudvikling for at få afdækket mulighederne for at få fondsmidler til udvikling og test af Range Extender Device. Vi hjalp virksomheden med en ansøgning til Innobooster, som gav Attavik en investering på knap 500.000 kr.

Undervejs i Innobooster-projektet står det klart, at Attavik må gentænke den indbyggede teknologi for at opnå den ønskede performance. Dette giver anledning til at vi formulerer endnu en ansøgning til Innobooster om midler til at videreudvikle teknologien. Igen giver fonden knap 500.000 kr. til de nye opgaver og til at færdiggøre appen og de dele af projektet, som måtte udsættes i første omgang.

”Attavik har været meget glade for samarbejdet med Teknologiudvikling, som vi oplevede som meget professionelle. Teknologiudvikling var proaktive både i forhold til forståelse af vores behov, indhold i ansøgningen og selve ansøgningsprocessen. Man kan godt selv lave ansøgninger, men det hjælper klart at samarbejde med Teknologiudvikling, som har så stor erfaring i netop denne disciplin.” Siger CEO for Attavik, John Siegstad.

I alt har Attavik i samarbejde med Teknologiudvikling opnået investeringer på 960.000 kr.

Grønlandsk deep tech henter halv million – 2 gange
Fond: Innobooster
Budget: 3 mio. kr.
Tilskud: 1 mio. kr.