Når VC-investering går hånd i hånd med offentlige fondsmidler

CathVision er en dansk med-tech virksomhed, der arbejder på at kurere det mest almindelige hjerteproblem, hjertearymi. Den mest udbredte form for hjertearytmi kaldes atrieflimren. Denne tilstand forårsager uregelmæssig og hurtig puls og øger risikoen for slagtilfælde, hjertesvigt og andre hjerte-relaterede komplikationer. Atrieflimren påvirker 20 millioner mennesker i EU og USA og udgør en økonomisk byrde på 447 mia. kr. om året for sundhedssystemerne.

I dag kan symptomerne behandles med medicin, men den eneste helbredende behandling er såkaldt ablationsbehandling. På grund af den mangelfulde teknologi, som behandlingen er baseret på, kræver det en læge med over 20 års erfaring til at udføre den. Det gør at behandlingen er utilgængelig for de fleste patienter, hvilket resulterer i op til 287.000 dødsfald årligt.

CathVision arbejder på at løse dette ved at udvikle et super-lavstøjs- elektrofysiologisk (EP) registreringssystem, CathVision Cube, for at hjælpe med at styre ablationsbehandlingen gennem exceptionel EP-signalkvalitet. Indtil videre har denne mission givet dem over 100 mio. kr. i venture-investering.

VC-investeringer til kliniske forsøg, offentlige tilskud til teknisk udvikling

I maj 2020 modtog CathVision en VC-investering på 100 mio. kr. til at udføre kliniske forsøg og få FDA-godkendelse. CathVision så derudover en fordel i Innovationfondens puljer, som ville mindske risikoen forbundet med udvikling af softwaren til deres device.

Det første Innobooster-projekt udviklede CathVision en klinisk beslutnings-funktionalitet til lægerne. Denne software forbedrer brugen af ​​CathVision Cube EP-systemet ved at øge præcisionen ved lokalisering af de syge områder i hjertet.

Andet projekt udviklede et algoritmisk lag oven på EP-systemets version 1. Dette giver mulighed for, at mindre specialiserede læger kan udføre ablationsbehandling med succes, hvilket vil øge antallet af procedurer, der kan udføres med mindst 10 gange.

”Det har været en fornøjelse at arbejde med Teknologiudvikling. De tilbyder specifik rådgivning, og de har en god track record med Innobooster og CathVision. Jeg anbefaler at involvere Teknologiudvikling til offentlige fonds-ansøgninger,” - Mads Matthiesen, CEO hos CathVision.

I samarbejde med Teknologiudvikling har CathVision hentet over 5,2 mio. kr. for to projekter fra Innobooster-programmet.

Når VC-investering går hånd i hånd med offentlige fondsmidler
Fond: Innobooster
Budget: 15 mio. kr.
Tilskud: 5 mio. kr.