Innovativ metode til overfladehærdning gør titanium til et supermetal

Titanium 2.0

Den danske virksomhed Expanite er eksperter i at overfladehærde rustfrit stål gennem avancerede kemiske processer. Resultatet er stål med en markant højere modstandsdygtighed, hvilket giverstålet længere levetid og flere anvendelsesmuligheder.

Virksomheden gik i gang med at udvikle metoden til også at omfatte titanium, der er et ekstremt efterspurgt metal i ur- og flyindustrien. Efterspørgslen øges konstant, og metallet anvendes bl.a. også i den medicinske verden til hofteimplantater. Hærdning af dette letvægtsmetal vil tilføje samme nye egenskaber, som for rustfrit stål. På den måde kan Expanites teknologi være med til at udbrede anvendelsen af titanium til nye produkter og samtidig forbedre eksisterende produkter.

Hjælp til ansøgningsskrivning gav succes

Expanite havde brug for økonomisk støtte til test og tilpasning og bad os stå for hele ansøgningsprocessen. Vi hjalp Expanite med at formulere projektet og skrive ansøgningen til Markedsmodningsfonden, der heldigvis også kunne se det store potentiale i løsningen. Pengene gav mulighed for at indlede et forløb på halvandet år, hvor teknologien skal testes sammen med potentielle slutbrugere.

Innovativ metode til overfladehærdning gør titanium til et supermetal
Fond: Markedsmodningsfonden
Budget: 3 mio. kr.
Tilskud: 1,4 mio. kr.