Robotten AutoFuel tanker din bil, mens du henter en kop kaffe, beroliger børnene eller tjekker mails

Robot skal bane vejen for automatisk tankning af biler

Hvorfor tanker vi egentlig selv vores bil, når så mange andre manuelle opgaver er blevet automatiseret? Det spørgsmål undrede stifterne af virksomheden Fuelservant, der siden 2014 har arbejdet på at udvikle en prototype på en robot, der netop kan klare denne trivielle opgave.

Ideen om robottankning er ikke ny. Men i stedet for at udvikle et fuldintegreret system, der kræver store ændringer på tankstationerne, har Fuelservant udviklet add-on robotten AutoFuel. Robotten monteres simpelthen ved siden af standeren. Når en bil kommer ind på tanken genkendes den af systemet, robotten foretager tankningen og systemet klarer betaling på det tilmeldte kreditkort. Systemet kan på sigt også anvendes til tankning af alternative brandstoffer.

Flere store energiselskaber har allerede udvist interesse for systemet. Udfordringen for Fuelservant er dog, at selskaberne vil se det i drift. Formålet med projektet er derfor at teste prototypen på en tankstation, for at demonstrere den præcision og sikkerhed selskaberne efterspørger. I projektperioden skal AutoFuel testes hos OK Benzin, der vil lade et udvalg af biler afprøve den automatiske tankning.

Velstruktureret ansøgning viste styrke og forretningspotentiale

Fuelservant kontaktede Teknologiudvikling, for at få en afklaring på, om offentlig støtte overhovedet var relevant for projektet. Vi var begejstrede over projektet og hjalp med at identificere de mest relevante fonde. Vi fungerede derefter som sparringspartner på bl.a.  forretningsmodel, markedsanalyse og cost/benefit. Efterfølgende hjalp vi med at formulere den ansøgning, der skaffede Fuelservant en invitation til en pitch hos Markedsmodningsfonden. Slutteligt tilbød vi pitch-træning, for at forberede Fuelservant på præsentationen hos fonden.

"Vi så ansøgningsarbejdet som en for stor opgave at løse oven i vores mange andre opgaver. Derfor var vi glade for samarbejdet med Teknologiudvikling, der hjalp med at belyse vores projekt fra alle leder og kanter. Forløbet gjorde os klogere på vores eget projekt og virksomhed. Teknologiudvikling hjalp os desuden til at forstå, hvordan fondene tænker".

- Jonas Thor Olsen, Partner & General Manager, FuelServant ApS

Robotten AutoFuel tanker din bil, mens du henter en kop kaffe, beroliger børnene eller tjekker mails
Fond: Markedsmodningsfonden
Budget: 1,5 mio. kr.
Tilskud: 4 mio. kr.