Bedre kommunikation på byggepladser sparer industrien for millioner

Byggepladser med digital planlægning

Når flere firmaer og aktører går sammen om et større byggeprojekt, opstår der et behov for effektiv planlægning og kommunikation. Men faktum er, at den europæiske byggebranche hvert år mister millioner af euro på grund af dårlig koordinering mellem partnerne. Mange små og mellemstore virksomheder planlægger stadig projekter i fx Excel – og mangler simpelthen en overordnet platform til at styre deres samarbejdsprocesser.

For at imødekomme branchen behov, har virksomheden GenieBelt udviklet en digital kommunikations- og samarbejdsplatform af samme navn til styring af byggeprojekter. Platformen kobler de forskellige aktører på byggepladsen sammen med henblik på at skabe bedre kommunikation. Løsningen har klare økonomiske fordele for virksomheder. Ved brug af GenieBelt reduceres mængden af arbejde der skal laves om pga. dårlig koordinering med 30%. I dette projekt vil GenieBelt teste platformen hos en potentiel slutbruger for at forberede produktet til salg. 

Sparring gav mod på at inddrage ny projektpartner

Vi hjalp GenieBelt med at finde den støttemulighed, der matchede projektet bedst. Vi opfordrede GenieBelt til at inddrage en universitetspartner, for at sikre effektiv måling af platformens effekter. Efter at have fået partnerskaber, aktivitetsplan og de kommercielle aspekter på plads, stod vi for at skrive ansøgningen til Markedsmodningsfonden.

Bedre kommunikation på byggepladser sparer industrien for millioner
Fond: Markedsmodningsfonden
Budget: 5,5 mio. kr.
Tilskud: 3 mio. kr.
Partnere: GenieBelt ApS & Aalborg Universitet