Nyt beslutningsværktøj skal hjælpe hospitaler med at få patienter hurtigere ud af respirator

Kontinuerlig klinisk rådgivning reducerer patientens tid i respirator med op til 25%

Intensivafdelinger er nogle af de dyreste afdelinger på hospitalerne. Patienterne ender ofte i respirator, og de dårligste patienter er meget vanskelige at vænne tilbage til normal vejrtrækning. Det giver længere ophold, der ikke alene øger udgifter, men også bringer patienten i fare for yderligere traumer. 24-timers specialistovervågning kan reducere tiden i respirator markant, men i et presset sundhedssystem er det ikke en mulighed.

Den nordjyske virksomhed Mermaid Care vil automatisere beslutningsgrundlaget ved hjælp af BEACON Caresystem – en 24-7 ”bed-side” professor, et klinisk beslutningsstøttesystem, der monteres på den eksisterende respirator. Her sammenholder den patientdata med kliniske retningslinjer for behandling og kommer med kontinuerlige anbefalinger af respiratorindstillinger til afdelingens personale. BEACON muliggør at sygeplejerskerne, som konstant er på afdelingen, selv kan optimere sikker og optimal respiratorbehandling.

I projektet skal Mermaid Care gennemføre kliniske studier med 500 intensivpatienter. Her vil de dokumentere reduktionen af patientens tid i respirator med forventede 15-25%. For en dansk intensivafdeling med 10 senge vil det betyde en årlig besparelse på op til 10 mio. kr. Projektet hjælper Mermaid med at tage det sidste vigtige skridt på vej mod et stort, internationalt marked.

Hjælp gav fokuserede ansøgninger til InnoBooster og SME Instrument

Igennem tæt dialog med Mermaid Care, hjalp vi med at sætte hele projektet i en funding-kontekst, så kommunikationen var målrettet fondenes kriterier. Ultimativt skrev vi de ansøgninger, der indbragte virksomheden 4,9 mio. kr. fra InnoBooster og 17 mio. kr. fra SME Instrument til at gennemføre projektet. Ansøgningerne viste projektets innovationshøjde og unikke teknologi. Samtidig fremstod business casen gennemarbejdet, så gevinsten for hospitaler samfund og Mermaid Care var helt tydelig.

"Mermaid Care valgte at få hjælp fra Teknologiudvikling til ansøgningsprocessen. Teknologiudvikling har været en fantastisk partner i processen og meget professionelle. De har stor erfaring med offentlige støtteordninger og har været instrumentelle i at sikre, at Mermaid Care opnåede støtten".

- Jørgen Hansen, CEO, Mermaid Care A/S

Nyt beslutningsværktøj skal hjælpe hospitaler med at få patienter hurtigere ud af respirator
Fonde: Innobooster og Horizon 2020 - SME Instrument
Budget: 50 mio. kr.
Tilskud: 20 mio. kr.