Byggeri-pioneren Odico tildelt midler fra to EU-fonde

Odico Formwork Robotics blev grundlagt i 2012 og transformerer byggebranchen med nye robotløsninger. Deres teknologi skaber forme til støbning af beton. Det erstatter manuelt arbejde og gør det muligt for betonproducenter at reducere omkostningerne i forbindelse med fremstilling af formene med op til 88%. Odico har deltaget i flere højt profilerede byggeprojekter, såsom Opus Dubai-bygningen designet af Zaha Hadid Architects.

Strategisk finansiering mindsker risikoen ved innovation

I samarbejde med Teknologiudvikling har Odico finansieret to udviklingsprojekter fra to forskellige EU-fonde.

”Vi har i øjeblikket flere udviklingsprojekter, der kører samtidigt - nogle er på Proof-of-Concept-stadiet, mens andre er tættere på markedet. Takket være offentlige fondsmidler fra to EU-programmer udvider vi vores udviklingskapacitet og forbereder os på hurtig lancering af to nye innovationer, ” udtaler Odico medstifter og CTO, Asbjørn Søndergaard.

SmartStair-projektet er blevet finansieret af EIC Accelerator-programmet, som giver Odico mulighed for at validere et banebrydende formproduktions-system og tage markedsandele i det lukrative betontrappe-segment.

RoboCrete-projektet fokuserer derimod på at bruge en ny sammensætning af voks til at producere former, der er fuldt bæredygtige. Dette projekt er finansieret af Eurostars og integrerer voksform-teknologi og know-how fra Technische Universität Braunschweig - Institut for Strukturel Design og afprøver prototypen med Beton und Naturstein Babelsberg GmbH, en førende betonproducent i Tyskland.

I samarbejde med Teknologiudvikling er Odico og deres projektpartnere blevet tildelt cirka 30 mio. DKK fra EIC Accelerator Pilot, Eurostars og Grand Solutions-programmerne.

Byggeri-pioneren Odico tildelt midler fra to EU-fonde
Fonde: Eurostars og EIC Accelerator Pilot
Budget: 40 mio. kr.
Tilskud: 30 mio. kr.
Partnere: Technische Universität Braunschweig / Institut für Tragwerksentwurf

Beton und Naturstein Babelsberg GmbH

DTU Mechanical Engineering

Per Aarslef A/S

PASCHAL-Danmark A/S

DTU Civil Engineering