Onomondo, som blev grundlagt i 2012, har skabt verdens første globale mobilnetværk til Internet of Things (IoT), der gør det muligt for alle enheder med internetadgang at kommunikere på tværs af grænser uden roaming-restriktioner og med fuld kontrol over sikkerheden på tværs af 700+ operatører, 180+ lande, og utallige teknologi-stacks. På trods af at de konkurrerer med etablerede telekommunikationsgiganter, har Onomondo været i stand til at vinde kunder baseret på deres solide, branchespecifikke knowhow, deres innovative løsninger og agile udvikling. Mest bemærkelsesværdigt vandt de udbuddet om at udstyre hele køle- (kølecontainer) flåden for verdens største rederi A.P. Møller - Mærsk med internetadgang over hele verden.
Udskiftning af hardware med software sikrer det globale førerskab
I dag består IoT af over 1,4 mia. enheder med internetadgang. Ét stort problem holder dog teknologiens potentiale tilbage, siger Michael Freundt Karlsen, Onomondos administrerende direktør:
"Baseret på vores 9+ års arbejde med globale logistik- og IoT-virksomheder, har vi opdaget, at det indlejrede SIM (eSIM), som er loddet ind i IoT-enheder og giver mobilforbindelse, skaber betydelige problemer for IoT-virksomheder og dermed begrænser potentialet for værdiskabelse for Internet of Things. Det nuværende design fører til højt materialespild, høje produktionsomkostninger og gennemløbstider og høje vedligeholdelsesomkostninger på grund af høj fejlrate”.
Onomondo så dette som en mulighed for at udvikle verdens første 100% software SIM. "Hvis vi er først på markedet med denne teknologi, vil vi uden tvivl udvide vores globale markedsandel og accelerere vores virksomhedsvækst," bemærker Karlsen.
1 mio. DKK i tilskud til risikabel teknisk udvikling
For at sikre hurtig udvikling af SoftSIM-teknologien så Onomondo offentlig finansiering som en mulighed for at mindske de involverede risici og omkostninger. Karlsen fortsætter: "Projektet involverer en række højrisikoaktiviteter - udvikling af kerne-'SoftSIM'-operativsystemet og applikationslaget, etablering af grænsefladen mellem SoftSIM og et rigtigt radiomodul, udvikling af 'Over-the-Air' ' opdateringsmuligheder og sikring af, at den nye løsning overholder strenge GSMA-telekommunikationsstandarder. Uden denne støtte fra Innobooster ville det have taget os over 18 måneder længere at nå markedet, og potentielt gå glip af en massiv forretningsmulighed."
I samarbejde med Teknologiudvikling blev Onomondos projekt tildelt en bevilling på 1 mio. DKK af Innobooster, som skal fremskynde udviklingen af en komplet prototype og validere dens ydeevne via en live kundeimplementering.


Fond: | Innobooster |
Budget: | 3 mio. kr. |
Tilskud: | 1 mio. kr. |