Hvis en læge har brug for at måle trykket i hjernen hos en patient med et hovedtraume, kræver det i dag et invasivt indgreb. Hidtil har man boret et hul i patientens kranie for at kunne indsætte tryksensorer og kateter. Dette øger risikoen for infektion og yderligere beskadigelse på hjernen og forlænger intensiv indlæggelse med 2-3 dage. Tilsammen gør disse faktorer, at sundhedspersonale kun har målt tryk i hjernen ved yderst kritiske tilfælde. Det vil virksomheden StatuManu lave om på.
StatuManu har udviklet en metode til måling af tryk i hjernen, som ikke kræver et invasivt indgreb. Kun ved brug af et kamera, som i forvejen er standardudstyr på hospitalerne og en avanceret algoritme, kan StatuManu måle trykket i kraniet ved at analysere billeder af patientens øje. Det gør, at måling af tryk i hjernen bliver lige så almindeligt som temperaturmåling og målingen bliver langt mindre omkostningstung end hidtil.
Funding til både prototype-test og tilpasning til markedet
StatuManu kontaktede i første omgang os for at få udarbejdet en ansøgning til Innovationsfondens Innobooster, som skulle hjælpe dem på vej med at teste deres prototype i samarbejde med eksperter fra Odense Universitetshospital. Det lykkedes os i samarbejde at hente 420.000 kr. til StatuManu.
Et af resultaterne af det første Innobooster-projekt blev, at det ville være nødvendigt at tilrette produktets brugerflade yderligere. Virksomhedens ambition er, at deres produkt skal være så enkelt, at det kan bruges allerede af redningspersonalet i ambulancen. Eftersom prototypetesten foregik i samarbejde med forskere, blev det klart, at produktets brugerflade skulle tilrettes for at gøre det let tilgængeligt for sundhedspersonalet i hverdagen.
Den opgave kræver ekspertise fra en softwareudvikler og en UX/UI-ekspert, og det blev ansættelsen af disse eksperter, som dannede grundlag for StatuManus anden ansøgning i samarbejde med Teknologiudvikling. Denne gang lykkedes det at hente 926.000 kr. til UX-design, dataminering og klinisk analyse.
”Vi har været enormt glade for samarbejdet med Teknologiudvikling, i forbindelse med vores ansøgning. Teamet har gennem hele processen været stærk til at komprimere teknisk og kompleks information og kommunikere det i et skarpt og forståeligt sprog. Vi blev hurtigt imponerede over Teknologiudviklings arbejde og ser frem til flere projekter med teamet.” Siger Jakob Find Madsen, Co-founder i StatuManu.
I alt har StatuManu i samarbejde med Teknologiudvikling modtaget investering på 1,4 mio. kr.


Fond: | Innobooster |
Budget: | 4 mio. kr. |
Tilskud: | 1,4 mio. kr. |