Soft funding sikrer, at vi er hurtige og innovative

Du kender sikkert allerede lidt til Weldingdroid. I 2019 deltog de som spritny startup i DR’s ”Løvens Hule”, hvor de med gåpåmod og styr på forretningsplanen sikrede investering fra både Jesper Buch og Jacob Risgaard. Senere i 2020 kunne vi følge dem i ”Velkommen til virkeligheden”, hvor corona-krisen pressede den spirende robot-komet til at sætte alle sejl ind på salg for at sikre virksomhedens fremtid.

Soft funding blev løsningen på et ressourceproblem

Det var bl.a. corona-krisen, som fik founder Kevin Christensen til at tænke i nye baner om finansiering af innovationsprojekter:

”Vi er en udviklingsvirksomhed, og vi må jo bare erkende, at det koster mange penge at udvikle nye produkter. Ikke mindst når man som os gerne vil udvikle noget, som ingen andre har gjort før – og vi har nogen giganter i svejse-industrien, som hele tiden står og puster os i nakken, hvis vi ikke er hurtige nok og innovative nok,” siger Kevin Christensen.

Derfor henvendte Weldingdroid sig til Teknologiudvikling for at afdække mulighederne for at hente soft funding til en række store udviklingsprojekter.

Kevin Christensen uddyber: ”Vi har før fået en mindre bevilling fra Innobooster til et udviklingsprojekt, men den tid, det tager at skrive en ansøgning, er jo tid væk fra det, jeg er bedst til – nemlig at udvikle svejserobotter. Og samtidig vidste jeg, at vi skulle bruge mere funding denne gang og derfor ville der være større krav til ansøgningen. Så det var helt oplagt at få Teknologiudvikling med på holdet.”

2 ansøgninger – 2 bevillinger – 2 millioner

Teknologiudviklings konsulenter identificerede 2 puljer, som i første omgang kunne hjælpe Weldingdroid videre. Nemlig Innobooster med knap 1M DKK til projektet og en mindre EU støttet fond: WeldGalaxy, en special-pulje til innovative virksomheder i svejsebranchen også med knap 1M DKK til projektet.

”Det var jo en kæmpe hjælp at få Teknologiudvikling til at løse den her opgave med at finde de bedste puljer og rent faktisk skrive nogen kvalificerede ansøgninger. Jeg har brugt betydeligt mindre tid på det, end jeg ellers ville have gjort. Og så er jeg jo bare glad og tilfreds med, at jeg i dag står med cirka 2M DKK i hænderne, som jeg kan udvikle vores svejserobot for. Det giver ro på bagsmækken,” siger Kevin Christensen, founder af Weldingdroid.

Weldingdroid, har med bevillingerne til to udviklingsprojekter, et stærkt udgangspunkt for at holde sig på forkant med innovationen i deres industri.

Soft funding sikrer, at vi er hurtige og innovative
Fond: Innobooster
Budget: 4 mio. kr.
Tilskud: 2 mio. kr.