Innovative Medicines Initiative

Yder +7 mio. kr. i tilskud til forskning og udvikling inden for:

Om Innovative Medicines Initiative

Med støtte fra Innovative Medicines Initiative kan I gennemføre internationale udviklingsprojekter inden for ny og effektiv medicin igennem samarbejde med interessenter som f.eks. biotech- og farmaindustrien, myndigheder, patientforeninger og forskningsinstitutter. Støttemuligheden henvender sig også til både store og små virksomheder.

Målet med Innovative Medicines Initiative er at støtte udviklingen af den næste generation af vacciner, medicin og behandling, såsom ny antibiotika. 

IMI er et samarbejde mellem EU og den farmaceutiske brancheforening EFPIA. Der er i perioden 2014-2024 afsat 3,3 mia. euro. 

Muligheder ved Innovative Medicines Initiative

Gennem Innovative Medicines Initiative kan virksomhederne få medfinansiering til forskning og udvikling. Virksomhederne kan få støtte på op til 75% af omkostningerne relateret til forsknings- og udviklingsaktiviteterne, andre omkostninger (deriblandt management og træning) kan støttes med helt op til 100%.

IMI's strategiske agenda har følgende fokusområder:

  • Target validation and biomarker research (efficacy and safety);
  • Adoption of innovative clinical trial paradigms;
  • Innovative medicines;
  • Patient-tailored adherence programmes.

Ansøgningsprocessen er opdelt i to trin. Interesserede konsortier laver en interessetilkendegivelse, hvorefter IMI udvælger de projekter, der vil blive inviteret til at lave en fuld ansøgning.

Krav til Innovative Medicines Initiative

Der er følgende krav til et projekt for at kunne ansøge om støtte fra Innovative Medicines Initiative:

  • Stort markedspotentiale eller stor samfundsøkonomisk impact – min. 100 mio. euro over 5 år.
  • Kravet til konsortier varierer imellem de forskellige underemner, men IMI har et stærkt fokus på at lave offentlig-private partnerskaber og stiller krav til indragelse af en række interessenter i projekt konsortiet i form af biotech-virksomheder, SMV’er, myndigheder, forskningsinstitutioner, NGO'er og institutioner med påvirkning på krav (HTA-agenter mv.)
  • Projektperiode på 3-5 år. 

Kommende deadlines

Der er ingen opslag under Innovative Medicines Initiative i øjeblikket.

Kan dit projekt få støtte fra Innovative Medicines Initiative?

Hos Teknologiudvikling kan vi hjælpe med at vurdere, om du bør overveje en ansøgning til Innovative Medicines Initiative. Fortæl os lidt om dit projekt, og lad os tage en uforpligtende samtale om muligheden for at støtte.

Lad os vurdere din idé

Teknologiudviklings konsulenter er specialiserede i offentlige støtteordninger. Vi kan give dig en overordnet vurdering af mulighederne og fortælle mere om vores services.

Fortæl os om jeres projekt

eller ring 61 60 75 08

Få hjælp til din ansøgning

Vi hjælper virksomheder med at opnå offentlig støtte. Det gør vi ved at omsætte gode projekter til gennemarbejdede ansøgninger.

Få hjælp til hele ansøgningsprocessen:

Identifikation af støttemuligheder

Vi identificerer de bedste muligheder for jer
Udformning af projektet
Vi strukturerer jeres projekt, så det står helt skarpt
Udarbejdelse af ansøgning
Vi skriver ansøgningen, der øger jeres chance for succes markant